Главно меню
Меню 2

ЗА НАС

„Ваканция“ ООД

Фирма „ВАКАНЦИЯ” ООД е дружество, официално регистрирано през 1994 година в  град София.

Притежава:

–    Удостоверение за Туроператор № 0275 и Удостоверение за турагент № РКК-01-6213
–    Лиценз за  международен превоз на пътници с лиценз № 0198;
–    ISO 9001:2008
–    Всички необходими застраховки по горните лицензии.

ТУРОПЕРАТОРСКА ДЕЙНОСТ

ВАКАНЦИЯ ООД е с над 25-годишен опит в сферата на туризма и автотранспорта, предлагаща екскурзии и почивки за всеки вкус.
Предлаганите програми са изпитани многократно през годините. Пътуванията се осъществяват при затворен цикъл, т.е. ВАКАНЦИЯ ООД поема цялата организация по  пътуването. Разполагаме със собствени луксозни превозни средства, осигуряваме нощувки в хотели, екскурзоводски услуги и организираме  програмата.
Фирмата разполага със собствени офиси в основните градове в България – София, Пловдив,  Пазарджик  и  работи с оторизирани туристически агенти от   цялата страна.
От 2003 г. фирмата има стационарен офис в гр. Валенсия, Испания.

 

ТРАНСПОРТНА  ДЕЙНОСТ

Фирма „Ваканция“ предлага директни лицинзирани редовни международни линии до редица градове в Европа. За връзка с пътуващите е на разположение денонощен директен телефон.
Фирмата притежава и защитен патент за марката „City Sightseeing” за  извършване на тази дейност на територията на България,  от 1 май 2008 г.. От тогава  и до сега, обиколките  се радват на голям интерес, както от страна на  туристите, така и  от страна на бизнес посетителите на столицата.
Дружеството разполага със собствен автобусен парк, категория три звезди, тип: МЕРЦЕДЕС, СКАНИЯ, СЕТРА, МАН с DVD-система, климатик, микрофон, хладилник, кафе-машина, мини бар, подвижни и регулиращи се седалки.

ОРГАНИЗИРАНЕ НА ПУБЛИЧНИ СЪБИТИЯ

Освен туроператорска дейност, предмет на дейността на  фирмата  е организиране на научни конференции, семинари, кръгли маси  и изложби у нас и в чужбина, провеждане на обучителни програми в сферата на квалификация и преквалификация на кадрите, така също и чуждоезиково обучение на корпоративни клиенти. Наши клиенти в тези мероприятия са били Министерства и ведомства, Транспортни фирми – български и европейски, Общини,  Посолства в София, училища и др. Затова Ваканция беше предпочетена пред  конкуренцията при избора на изпълнител по три  Европейски проекта през 2010 година, свързани именно с цялостната организация информационно- рекламни кампании,  на обучения и семинари.
Възложители по тези проекти бяха Министерството на отбраната , Община Пещера и Община Георги Дамяново.  Отзивите за изпълнението на поръчката от тяхна страна са доказателство за способностите на екипа на фирмата  и за отговорността, с която  подхожда към всяка поръчка. В момента фирмата изпълнява спечелен проект на МЗ за разясняване на ос 2 по ПРСР.

 

Списание „АВТОБУСИ и МИКРОБУСИ“

Фирмата е притежател на регистрираната марка от Патентно ведомство – списание “Автобуси и микробуси”. Първият брой на списанието е от 2005 година и до сега е единственото специализирано издание в бранша. То предоставя възможност на фирмата да осъществява контакти с медии, журналисти, организиране на семинари за български и чуждестранни участници, както в страната, така и в чужбина.
Списанието организира и две национални годишни събития : „Автобусна фирма на годината“ и „Най-добър автобусен шофьор на годината“.

 

СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ПОСЕЩЕНИЯ

От 2005 година, всяка пролет организираме посещение на най-големият търговски панаир в Китай-Canton fair, а есента посещение на най-голямото световно изложение в автомобилната индустрия и след продажбено обслужване AAIW в Лас Вегас – САЩ, със съдействието на Търговския департамент на Посолството на САЩ в България, а също и редица семинари и събития за транспортни и туристически фирми.
Ваканция е първата у нас фирма, реализирала инфо-тур за журналисти в Сицилия през 1996 година. Турът е филмиран от БНТ – Канал 1 и е излъчен на 06.05.1997 г. с продължителност 15 минути.

ЕКИП

В сравнение с конкурентите от бранша, фирмата осъществява своята дейност със сравнително малък колектив, което предполага гъвкавост и бърза реакция на променящите се условия на  пазара за транспортни и туристически услуги, издателска и организационна дейности.
Разполага с ръководен и състав от експерти за реализацията на всички дейности свързани с успешното реализиране на редица Европейски проекти.


Нашият екип е специализиран в:

–    Изготвяне на стратегии и планове за медия партньорства и медийна комуникация в национални и регионални електронни и печатни медии;
–    Има утвърдени контакти с експерти в областта на комуникациите;
–    Издаване повече от 13 години на специализирано списание “Автобуси и микробуси”, за което притежава патент;
–    Организиране на семинари и обучения;
–    Организиране и провеждане на пресконференции;
–    Организиране и провеждане на национални конкурси и фестивали със съпътстващи маркетингови и рекламни събития и прояви;
–    Изготвяне и реализация на рекламни брошури, плакати, стикери и дипляни;
–    Производство на рекламни филми и информационни материали за провежданите изложения;
–    Организира и изпълнява туристически маршрути и обиколки в София, страната и чужбина.
–    Организиране на българското участие на международни изложения в САЩ, Китай, Белгия, Германия, Турция.

 

 

 

[flagallery gid=2 skin=default name=Gallery]